İTÜ'de karma yurt erkek öğrencilere tahsis edilecek

İTÜ'de karma yurt erkek öğrencilere tahsis edilecek
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yıllardır karma yurt şeklinde işletilmekte olan Gümüşsuyu Yurdu, üniversitenin aldığı kararla önümüzdeki dönemde artık sadece erkek öğrencilere tahsis edilecek. İTÜ Rektörlüğü...

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yıllardır karma yurt şeklinde işletilmekte olan Gümüşsuyu Yurdu, üniversitenin aldığı kararla önümüzdeki dönemde artık sadece erkek öğrencilere tahsis edilecek.

İTÜ Rektörlüğü Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü’nün bu kararı vermesine sebep olarak ise 9 Eylül 2022 tarihli Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği’nde yer alan “Kurumlar sadece kız veya sadece erkek öğrenciler barınacak şekilde açılır ve işletilir” madde gerekçe gösterildi.

Geçen günlerde de yurt ücretlerine zam yapan üniversitenin ardından bu kararı alması ise öğrenciler tarafından tepkilere sebep oldu. Öğrenciler hafta başında “Bu açıkça siyasi, gerici bir müdahaledir. Asırlardır çağdaş olduğunu iddia eden İTÜ’de, çağdaşlıkla alakası olmayan, haremselamlık zihniyetinin ürünü olan bir karar alınamaz” diyerek basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet’e konuşan bir öğrenci, “Asırlardır çağdaş olduğunu iddia eden İTÜ bir süredir yandaş ve biz bunu kabul etmiyoruz. Kazanılmış hakkımız olan Gümüşsuyu’nda konaklama hakkımızı bütün kızlar olarak geri istiyoruz” dedi.