İYİ Parti lideri Akşener: 2028'de Türkiye'yi yönetmek iddiamızla yola düştük

İYİ Parti lideri Akşener: 2028'de Türkiye'yi yönetmek iddiamızla yola düştük
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin “İyi belediyeciliğin uygulaması sonucunda 2028'de Türkiye'yi yönetmek iddiasıyla” yola çıktığını ifade etti.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkan aday tanıtım...

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin “İyi belediyeciliğin uygulaması sonucunda 2028'de Türkiye'yi yönetmek iddiasıyla” yola çıktığını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkan aday tanıtım toplantısını Nevşehir'de yaptı. Partisinin yedi yaşına girdiğini söyleyen Akşener, “6-7 yıl sonra şimdi Türkiye'nin her bir şehrinde, her bir ilçesinde Nevşehir'de olduğu gibi kendi adaylarımızla çıkıp onları kazandırmak, onların şahsında iyi belediyeciliği ve o iyi belediyeciliğin uygulaması sonucunda 2028'de Türkiye'yi yönetmek iddiamızla yine yeniden yola düştük.” dedi.

Bugüne kadar attıkları adımlara değinen Akşener, adımlarının Türkiye'nin geleceğinde çok da büyük bir faydası olmadığını gördüğünü belirtti. “Artık biz, biz olmalıyız” Akşener, şöyle konuştu:

"Geldiğimiz noktada artık biz, biz olmalıyız. Artık biz kendimiz olmalıyız. Artık biz bu ülkeyi yönetmeye ciddiyetle, inatla ve cesaretle varız demek durumundayız. Aksi takdirde kendimize göre fedakarlık saydığımız, Türkiye için, milletimiz için faydalı olduğuna inanıp attığımız hiçbir adımın esasında sonuç itibariyle Türkiye'nin geleceğinde çok da büyük bir faydası olmadığını gördük"

“Burada özne Sayın Erdoğan düşmanlığı değil”

Türkiye’nin “ucube bir sistemle” yönetildiğini kaydederek, Erdoğan düşmanlığının siyasette özne olmadığını dile getirdi. Mevcut sistemde Erdoğan’ın yerine başka birinin Cumhurbaşkanı olması durumunda da sistemin bir sene sonra o kişiyi yoldan çıkaracağını öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türkiye ucube bir sistemle yönetiliyor. Tek bir kişinin iki dudağının arasında her ne karar alınacaksa bir kişinin kararına bırakılmış bir yönetim anlayışının ne Türk tipi Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ne başkanlık sistemiyle ne de yarı başkanlık sistemiyle hiçbir alakası yoktur. Burada özne Sayın Erdoğan düşmanlığı değildir. Sayın Erdoğan bugün 'Hadi bana eyvallah. Ben yokum kardeşim. Yoruldum gidiyorum' demiş olsa yerine bu salondan her kimi o sandalyeye oturtursak oturtalım ki her birine kişisel olarak güvenim yiğitliklerine, namuslarına, şereflerine ve dürüstlüklerine kefaletim vardır, inancım vardır. Ama buna rağmen 1 sene sonra gerçekten yoldan çıkarlar. Yani şunu söylemek istiyorum her türlü kararı 1 kişinin aldığı herhangi bir tayin, terfi için dahi yapılan bir yanlışlık sebebiyle bir bakanı arasanız o bakanın kendi adına karar veremeyip tekrar cumhurbaşkanlığı makamında her kim varsa onu aradığı ve o insanı yorgunluktan büktükleri bir sistem bu. O sandalyede, o koltukta oturana da yazık, bu ülkenin insanlarına da yazık."

Akşener: Asgari ücretle Nevşehir'de bile geçinmeniz mümkün değil

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda görüşmeleri süren asgari ücretle ilgili Akşener, 4 kişilik bir ailenin bu ücretle geçinemeyeceğini söyledi. “Aldığınız parayla Nevşehir'de bile geçinmeniz mümkün değil. 4 kişilik bir aileyi bir asgari ücretle geçindirmeniz mümkün değil. Hele kiradaysanız hiç mümkün değil” diye konuştu. (DHA)