İYİ Parti lideri Akşener: Geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi

İYİ Parti lideri Akşener: Geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sinan Ateş cinayetine ilişkin, "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacı" dedi.İYİ Parti Genel...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sinan Ateş cinayetine ilişkin, "Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları kapsamında Sivas'ta partililerle bir araya geldi.

Ankara'da, 30 Aralık 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in kendisini ziyaret ettiğini anlatan Akşener, "Ben ısrarla her şeyi takip ederim ama siyasi malzeme haline getirmem. Ama bunu kendisi anlattığı için sizlerle paylaşmak isterim. Ayşe benim evladım gibi. Telefon açtı bana dedi ki, 'Abla çocuklarla sana gelmek istiyoruz'. Ben de dedim ki, 'Eve mi?'; 'Her yere olabilir' dedi. Dedim ki 'Partiye olabilir mi çocuklar da eğlensin, işte herkes seviyor onları, kalabalık'. 'Olur' dedi" ifadelerini kullandı.

"Siyasi anlamda en ufak bir şey değil bu anlattığım"

Akşener sözlerinin devamında, "Küçük kızı elleri buz gibi, ayaklar buz gibi, burun buz gibi. Neden biliyor musunuz? Haykıra haykıra ağlayasım var. 'Anne gözümün önünden ayrılma ya seni de babam gibi vururlarsa'. Nasıl biliyor musunuz, titriyor. Çünkü torbacılar öldürdü, katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere şahit olduk ama mertçeydi. Onun için de hiçbirimiz korkmadık ama o çocuğun babasını katledenler torbacılar, torbacılar. Ve onların yarın ne yapacaklarını o çocuk bilmiyor. Koruma polisleri çocuğu aldılar, bütün telefon numaralarını verdiler. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu çocukların ahının yerde kalmaması için bizi seçin." dedi.