İYİ Parti ve CHP’liler yazdı, sonra sildi

İYİ Parti ve CHP’liler yazdı, sonra sildi
Millet İttifakı’nın toplantısının ardından CHP cephesinde olumlu bir hava yayılırken İYİ Partili bazı isimlerden dikkat çekici paylaşımlar yapıldı. İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, sosyal medyadan “Millet 5’ten...

Millet İttifakı’nın toplantısının ardından CHP cephesinde olumlu bir hava yayılırken İYİ Partili bazı isimlerden dikkat çekici paylaşımlar yapıldı. İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, sosyal medyadan “Millet 5’ten büyüktür” diye yazdı, kısa bir süre sonra ise sildi. Dikbayır daha önce yaptığı paylaşımda ise “Biz bu kutlu yola çıkarken sadece ve sadece milletimize söz verdik, güvendik. And olsun şart olsun milletimizi yanıltmayacağız. Milletimiz ne derse o…” ifadelerini kullandı.

Akşener’in yakın kurmaylarından Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de sosyal medyadan, “Apoletlerini sök dedik sana…” yorumunu yaptı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Habertürk’te yaptığı açıklamada “İsimler konuşulmuş ama bir isim üstünde uzlaşılmamış diye düşünüyorum. Öyle olsaydı çok net bir şekilde ‘İsim konusunda anlaşıldı, 6 Mart’ta açıklanacak’ denilebilirdi. Ama öyle bir durum yok” dedi.



Ortak açıklamanın ardından CHP’de oluşan iyimser hava İYİ Partililerin bazı paylaşımları ve açıklamaları üzerine değişti. Toplantının ardından CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Kılıçdaroğlu’nun “Başlıyoruz” ifadelerini içeren videoyu paylaştı. Aynı videoyu paylaşan Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanları Deniz Demir ve Mahir Polat ile bazı milletvekilleri ise bir süre sonra tweetlerini sildi. Bu gelişmeler, “Millet İttifakı, isim üzerinde anlaşma sağlayamadı mı?”, “Bir kriz mi var?” sorularının sorulmasına neden oldu.