İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu için grup kararı

İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu için grup kararı
CHP’nin ardından Meclis’te grubu bulunan Millet İttifakı partilerinden İYİ Parti de teknik ve yasal bir gereklilik olmamasına karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için grup kararı aldı. Toplantıya...

CHP’nin ardından Meclis’te grubu bulunan Millet İttifakı partilerinden İYİ Parti de teknik ve yasal bir gereklilik olmamasına karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için grup kararı aldı. Toplantıya İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu katılmadı.

CHP’nin grup kararı almasıyla resmi olarak aday olmaya hak kazanan Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurusunu bugün yapacak.

Yasaya göre Meclis’te grubu bulunan siyasi partiler, son seçimlerde yüzde 5’in üzerinde oy alan siyasi partiler cumhurbaşkanı adayı gösterebiliyor. Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi 23 Mart saat 17.00’de dolacak.

İYİ PARTİ’DE BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI
Bu arada CHP’nin ardından Millet İttifakı partilerinden İYİ Parti’ye yapılacak milletvekili aday adaylığı başvuru süresinin yoğun ilgi nedeniyle 24 Mart’a kadar uzatıldığı duyuruldu.

İTTİFAK PROTOKOLÜ SUNULUYOR
Millet İttifakı’nı oluşturan altı partinin liderlerinin imzasını taşıyan İttifak Protokolü’nün de bugün genel başkan yardımcıları tarafından YSK’ya teslim edileceği açıklandı.

Nur cemaatinin Yeni Asya kolu Millet İttifakı’nı destekleyecek

Nur cemaatinin Yeni Asya kolunun yayın organı Yeni Asya gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, seçimlerde “tek adam rejimine karşı güçlendirilmiş parlamenter sistem hedefiyle bir araya gelen partilerin teşkil ettiği Millet İttifakı”nı destekleyeceklerini açıkladı. Kararın istişare sonucu alındığını belirten Güleçyüz, 2018 seçimlerinde de Millet İttifakı’nı desteklediklerini hatırlattı.

Menzil tarikatı ile Said Nursi’nin yolundan gitmek iddiasında olan “Meşveretçiler” ise Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini duyurmuştu.