İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan iktidara 'ekonomi' eleştirisi

İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan iktidara 'ekonomi' eleştirisi
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. Yılmaz, "İktidar hem çözüm üretme kapasitesi olmadığı hem sorunları küçümsediği...
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. Yılmaz, "İktidar hem çözüm üretme kapasitesi olmadığı hem sorunları küçümsediği için birkaç isim değişikliği ile ekonomik krizi atlatabileceğini düşündü. İlk günden itibaren bunun başarılı olamayacağını birçok kez söyledim. Kapsamlı bir istikrar programı ve bunu hazırlayıp uygulayabilecek beşeri sermaye olmadan başarı mümkün değildir." dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz iktidarın yapmış olduğu ekonomi politikasına tepki gösterdi. 'Ülkemiz için vakit daralıyor' diyen Yılmaz, "Hızla ekonomik istikrarı yakalayıp kalkınma dönemine girmezsek yoksulluk derinleşecek, bozulan gelir dağılımı toplumsal huzurumuzu daha da bozacak." dedi.

"Ülkemiz için vakit daralıyor"

Yılmaz'ın paylaşımı bu şekilde:

Ülkemiz için vakit daralıyor, şartlar zorlaşıyor. Hızla ekonomik istikrarı yakalayıp kalkınma dönemine girmezsek yoksulluk derinleşecek, bozulan gelir dağılımı toplumsal huzurumuzu daha da bozacak.

İktidar mensupları her ne kadar kamuoyu önünde farklı konuşsalar da herkes ne yaşadığımızın farkında. Zaten bu yüzden Mayıs 2023 öncesinde uygulanan bilime ve mantığa aykırı politikalardan U-dönüşü yapıldı ve Haziran 2023'de Mehmet Şimşek yönetiminde yeniden rasyonel politikalara dönüş başladı.

Büyük bir başarısızlık ile karşı karşıyayız!

"Bunun başarılı olamayacağını birçok kez söyledim"

İktidar hem çözüm üretme kapasitesi olmadığı hem sorunları küçümsediği için birkaç isim değişikliği ile ekonomik krizi atlatabileceğini düşündü. İlk günden itibaren bunun başarılı olamayacağını birçok kez söyledim. Kapsamlı bir istikrar programı ve bunu hazırlayıp uygulayabilecek beşeri sermaye olmadan başarı mümkün değildir.

Maalesef Türkiye’nin ihtiyacı olan ekonomik istikrar ve kalkınma, sadece para politikası ile gelmez. Kaldı ki, para politikası sadece faiz arttırmak ya da düşürmek değildir. Para politikasını her yönüyle doğru şekilde uygulamazsanız faiz politikanız da etkisiz olur. Bunun en açık örneği faizin %45’e yükseltilmesine rağmen enflasyonun önüne geçilememesidir.

"Fedakârlıklar heba edildi"

Sekiz ayın sonunda büyük bir başarısızlık söz konusu. Enflasyon artarken halkın büyük bir kesiminin refahı düştü. Yüksek vergiler ve artırılan politika faizi ile yapılan fedakârlıklar problemlerimizi çözmedi hatta bu fedakârlıklar heba edildi.

Ne yazık ki ülkemizi daha zor günler bekliyor. Mart 2024 seçimlerinden sonra vatandaşlarımızın ekonomik zorlukları katlanarak artacak.