İYİ Parti'ye MHP yasağı kalktı: Kurultay'a davet edildi

İYİ Parti'ye MHP yasağı kalktı: Kurultay'a davet edildi
İYİ Parti, kurulduğu tarihten bu yana ilk kez MHP Kurultayı'na davet edildi.Gazete Pencere Haber MerkeziMilliyetçi Hareket Partisi, 14. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda başladı.Kurultayın slogan ve teması “Ülke...
İYİ Parti, kurulduğu tarihten bu yana ilk kez MHP Kurultayı'na davet edildi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi, 14. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda başladı.

Kurultayın slogan ve teması “Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin” ve “Ülkümüz ömür boyu candan öte” olarak belirlendi.

Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri ile Genel Başkanın seçileceği kurultayın açılış konuşmasını, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaparken, Kurultay'a ilişkin dikkat çeken bir ayrıntı da belli oldu.

İYİ Parti, ilk kez MHP Kurultayı'na davet edildi

2016 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan ve 15 Mayıs'ı Olağanüstü Kongre tarihi olarak belirlediği için partiden ihraç edilen Meral Akşener'in 2017 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiği İYİ Parti, kurulduğu tarihten bu yana ilk kez MHP'nin Kurultay'ına davet edildi.

Gazeteci Murat İde'nin aktardığına göre, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'na katıldı.

İYİ Parti ve MHP arasındaki gerginlikler

MHP'de genel başkan adayı olduğunu açıkladığından bu yana Meral Akşener ile Devlet Bahçeli arasındaki gerilim tırmanarak devam etti.

Akşener'in 2018 yılında Bahçeli'nin "Tekeden süt çıkmaz" sözünü anımsatarak yaptığı " Evet, tekeden süt çıkmaz.. Ama bilinsin ki, Saray yancısından da milliyetçi olmaz. Milliyetçiden de Saray paspası olmaz, olamaz. Ne yana çeksen o yana uzayan lastik adamlardan milliyetçi olmaz, olamaz" sözlerine önce MHP yöneticileri, ardından da Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı aynı sertlikteki açıklamayla yanıt vermişti.

2018 yılında Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP'ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Akşener de İYİ Parti Genel Merkezi'nin adresini paylaşarak "Sonuçlarını merakla bekliyorum" yanıtını vermişti.

Tartışmaların ardından Meral Akşener'in bulunduğu evin sokağını basan bir grup MHP'li, "Bozkurtlar burada!" diye sloganlar atmıştı.