İzmir’de Cumhuriyet kutlamalarına 20 kişilik sınırlama

İzmir’de Cumhuriyet kutlamalarına 20 kişilik sınırlama
İzmir Valiliği, Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenecek yürüyüş için kurumlara 20 kişilik protokol sınırlaması getirdiğini açıkladı. Valilik, 20 kişilik protokol sınırlamasını ilgili sivil toplum kuruluşlarına gönderdi....

İzmir Valiliği, Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenecek yürüyüş için kurumlara 20 kişilik protokol sınırlaması getirdiğini açıkladı. Valilik, 20 kişilik protokol sınırlamasını ilgili sivil toplum kuruluşlarına gönderdi. Valiliğin bu kararına İzmir Barosu tepki gösterdi. Baro tarafından Valiliğe verilen yanıtta “Bizler, İzmir Barosu Yönetim Kurulu olarak, Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu önemli günün büyük bir coşku ve mümkün olan en geniş katılımla kutlanması gerektiğine inanmaktayız. 114 yıllık geçmişi ve birçok konuda ülkede öncü olan İzmir Barosunun seçilmiş yönetim kurulu olarak baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızla beraber 29 Ekim günü tören alanında olma azminde olduğumuzu bildiririz.” denildi.

'ÇOK DAHA KALABALIK VE COŞKULU ŞEKİLDE KATILACAĞIZ'

Valiliğin kararı ile ilgili İzmir Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise İzmir Valiliği’nin 2018 yılında da benzer bir girişimde bulunduğu hatırlatılarak, “Şimdi anlıyoruz ki siyasallaşmış bürokratik zihniyet, geçen dört yıl içinde hiç değişmemiş ve milli bayramları yurttaşlardan kaçırabileceği düşüncesiyle İzmir Barosundan korteje katılmak üzere 20 kişilik liste yollamasını istemiştir. Bir kez daha tekrarlıyoruz: Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Kutlamalara kalabalık bir şekilde katılacağını vurgulayan İzmir Barosu, “Vazgeçmedik, biat etmedik, teslim olmadık. Cumhuriyet değerlerini, laik Türkiye Cumhuriyetini, hukuk devletini, insan hak ve özgürlüklerini korumaya devam edeceğiz. Aynı kararlılıkla, 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Baromuz üyesi bütün meslektaşlarımızla birlikte, çok daha kalabalık ve çok daha coşkulu şekilde katılacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye belirtti.