İZMİR'DE KÜLTÜR SANAT BULUŞMASI

İZMİR'DE KÜLTÜR SANAT BULUŞMASI
Soyer: Aynı heyecan ve umudu taşıyoruzİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kültür sanat alanındaki sanatçılar, akademisyenler, kültür kurumları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.İzmir’i bir...

Soyer: Aynı heyecan ve umudu taşıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kültür sanat alanındaki sanatçılar, akademisyenler, kültür kurumları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

İzmir’i bir kültür sanat üretim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Soyer, “Pandemi süreci bize dirençli bir kültür sanat yapısı oluşturmak için çok daha fazla kafa yormak ve sıkı örgütlenmek gerektiğini gösterdi. Aksi takdirde bu tür krizlerin etkilerini daha ağır hissedeceğiz. Kentin geleceğine dair sürdürülebilir modeller ortaya koymalıyız” dedi.

ÖNERİLER SIRALANDI

İzmir Kültür Sanat Buluşması’nda sinema, tiyatro ve sahne sanatları, plastik sanatlar, müzik, kitap ve yayıncılık, dans ve performans sanatlarında olmak üzere altı başlıkta öneriler dile getirildi.

ÜZÜMCÜ: İZMİR MERKEZ OLABİLİR

Toplantının tiyatro ile ilgili olan kısmında söz alan oyuncu Levent Üzümcü, “Sanatı bir ihtiyaç olarak görmeyen biri onunla ilgili bir girişimde de bulunmaz. Çocuk tiyatrosundan, çocuklar için kültür sanat etkinliklerinden bahsediyorum. Kültür ve sanata doğru yatırım yapılabilirse maddi getirisi de olur. İstanbul’da sinema piyasasının olmasının sebebi, İstanbul’un kültür sanat hayatı değil, İstanbul’un sermaye hayatıdır. Ama siz bu salon büyüklüğünde alanı bilgisayar ortamıyla dünyanın her yeri haline getirebiliyorsunuz. Böylesine bir sinema platosunu İzmir’in sessiz bir bölgesine kurduğunuzda, oraya yollar binalar yapmanıza gerek yok. İzmir kültür sanat ve spor hayatının merkezi olabilir” dedi. Kültür sanat etkinliklerinin ilçelerde yaygınlaşmasına da vurgu yapan Üzümcü, çok amaçlı kültür merkezleri yerine sanat mabedi olarak nitelenebilecek mekânlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

YOL HARİTASI ORTAYA ÇIKACAK

Toplantının sonunda İzmir Büyükşehir Kültür Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, kültür ve sanat yaşamını canlandıracak bir master platform olan İzmirART ile ilgili sunum yaptı. Turizm Daire Başkanı Gökçe Başkaya ise 2021 UCLG Kültür Zirvesi hakkında bilgi verdi. Kapanış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “Bugün birbirinden yaratıcı fikirler ve çözümler ortaya atıldı. Bunları derleyip toparlayacağız ve Büyükşehir olarak ne yapacağımıza dair yol haritasıyla birlikte sizinle paylaşacağız. Aynı çatı altında aynı heyecanı ve aynı umudu taşıyoruz” dedi.