İzmir’de Nevroz kutlamalarında 35 kişi gözaltına alındı

İzmir’de Nevroz kutlamalarında 35 kişi gözaltına alındı
 İzmir’de Nevroz kutlamaları sonrası aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çiğli Eşbaşkanı Leyla Tufan'ın da bulunduğu 35 kişi “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındı.İzmir'de...
 İzmir’de Nevroz kutlamaları sonrası aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çiğli Eşbaşkanı Leyla Tufan'ın da bulunduğu 35 kişi “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındı.

İzmir'de dün gerçekleştirilen Nevroz kutlamaları sonrası alan çıkışında 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bu sabah İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir çok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Ev baskınlarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çiğli Eşbaşkanı Leyla Tufan'ın da bulunduğu 35 kişi “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alındı.

İzmir valiliği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı;

"Konak ilçesi Gündoğdu Meydanı'nda, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı organizesinde, dün, saat 11.40-16.40 saatleri arasında "Nevruz Mitingi" konulu açık hava toplantısında kanunsuz slogan attığı yapılan incelemelerle tespit edilen 28 şahıs "Terör Örgütü Propagandası" suçundan yakalanarak gözaltına alınmıştır. Dün, toplantı dağılımı sırasında suçüstü yakalanan 7 şahısla birlikte, yakalanan ve gözaltına alınan şahıs sayısı toplam 35 olmuştur" denildi.