İzmir’de veresiye harekatı

İzmir’de veresiye harekatı
ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediye başkanlarına yönelik, "Yoksullukla mücadelede sizin göstereceğiniz çabalar çok önemli" sözleri, İzmir'de karşılık buldu. İzmir Büyükşehir...

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediye başkanlarına yönelik, "Yoksullukla mücadelede sizin göstereceğiniz çabalar çok önemli" sözleri, İzmir'de karşılık buldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in aynı gün sosyal medya hesabından yaptığı, "İzmirli kardeşlerim; geçtiğimiz yıl bizim için zor geçse de dayanışmanın en güzel resmini siz çizdiniz. Bu bayram da esnafımıza destek, zorda kalan vatandaşlarımıza nefes olalım. Bakkallarımızda, kasaplarımızda borçlu İzmirli bırakmayalım. İzmir Dayanışması her zaman yaşasın" çağrısı, kentteki hayırsever ve iş insanlarını harekete geçirdi.
YÜZLERCE YOKSUL NEFES ALDI
Hayırseverler ve iş insanları tarafından, sadece 2 gün içinde, başta Konak, Karabağlar ve Bayraklı olmak üzere kentin yoksul mahallelerindeki 50'ye yakın mahalle bakkalının veresiye defterleri kapatıldı. Borçlar sıfırlandı. Ödenen borçların tutarının 500 bin TL'yi bulduğu öğrenilirken, tam kapanmada zor günler geçiren yüzlerce yoksul rahat bir nefes aldı.