Japonya'da mahkeme ameliyat olmadan trans bir erkeğin resmi kayıtlarda cinsiyet değişikliği talebini onayladı

Japonya'da mahkeme ameliyat olmadan trans bir erkeğin resmi kayıtlarda cinsiyet değişikliği talebini onayladı
Japonya'da bir mahkeme, ameliyat olmadan trans bir erkeğin resmi kayıtlarda cinsiyetinin değiştirilmesi yönündeki talebini onayladı. Tacaquito Usui'nin (50) aile kütüğündeki cinsiyetinin erkek olarak güncellenebileceğine karar...
Japonya'da bir mahkeme, ameliyat olmadan trans bir erkeğin resmi kayıtlarda cinsiyetinin değiştirilmesi yönündeki talebini onayladı. 

Tacaquito Usui'nin (50) aile kütüğündeki cinsiyetinin erkek olarak güncellenebileceğine karar veren mahkeme, Usui'nin ilk başvurusunu beş yıl önce reddetti. Karar açıklandıktan sonra televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında konuşan Usui, "Sanki yeni hayatımın başlangıç ​​çizgisinde duruyorum. Çok heyecanlıyım" dedi.

Japonya'nın yüksek mahkemesi, cinsiyet değişikliklerinin yasal olarak tanınması için üreme organlarının çıkarılmasını ön koşul haline getiren 20 yıllık yasa hükmünün anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. Okayama mahkemesi, Usui'nin aldığı hormon tedavisinin onu cinsiyet onayına uygun hale getirdiğine karar verdi. Japonya'daki birçok LGBTQ+ kişinin, iş yerinde ve okullarda ayrımcılık korkusu nedeniyle hâlâ cinsel yönelimlerini ve cinsiyet kimliklerini gizledikleri söylendi. Ülke, eşcinsel evliliğe hâlâ izin vermiyor.

Daha önceki yasada, cinsiyet değişikliğini tescil ettirmek isteyen kişilerin testis veya yumurtalık dahil üreme organlarının alınması gerektiğini belirtiyordu. Ayrıca ifade ettikleri cinsiyete uygun "genital organlara benzeyen parçalara" sahip bir vücudu olmaları şarttı.

2004 yılından beri 10 binden fazla Japon'un cinsiyeti resmi olarak değişti.