Jehezkel, Antalyaspor'u FIFA'ya şikayet etti; 1.2 milyon Euro tazminat istiyor

Jehezkel, Antalyaspor'u FIFA'ya şikayet etti; 1.2 milyon Euro tazminat istiyor
İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği operasyonu savunan gol sevinci nedeniyle Antalyaspor’un yollarını ayırdığı Sagiv Jehezkel'de kriz satranç oyununa dönüştü. Antalyaspor, oyuncuya ligin ikinci yarısı için de lisans çıkartırken,...
İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği operasyonu savunan gol sevinci nedeniyle Antalyaspor’un yollarını ayırdığı Sagiv Jehezkel'de kriz satranç oyununa dönüştü. Antalyaspor, oyuncuya ligin ikinci yarısı için de lisans çıkartırken, İsrailli futbolcu da FIFA’nın yolunu tuttu.

Antalyaspor, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası sevincinde Gazze operasyonunun 100. Günü ile ilgili mesaj paylaşan İsrailli futbolcu için kulüp soruşturması açmış, ardından da Antalya Savcılığı futbolcu hakkında dosya açmıştı. Jehezkel yaşanan bu süreç sonrası apar topar ülkesine dönmüştü. Kırmızı- Beyazlı kulüp, geçen hafta futbolcuya yeniden lisans çıkartırken TFF’den gelen 8 maçlık cezasının bittiğini ve antrenmanlara katılması gerektiği oyuncuya bildirdi.

Jehezkel ise bu çağrıya FIFA’ya giderek karşılık verdi. İsrail medyasında yer alan iddiaya göre, "Siz sözleşmeyi tek taraflı iptal ettiniz, FIFA'da görüşeceğiz" yanıtını vererek dönmeyi reddetti. Sport 5’te yer alan habere göre de Sagiv Jehezkel, Antalyaspor aleyhine resmen FIFA’ya başvurdu ve 1.2 milyon Euro tazminat talebinde bulundu.

Antalyaspor, yaşanan süreçten zarar görmeden çıkmak için prosedürü uyguluyor ancak oyuncunun FIFA’ya başvurması krizi uluslararası bir boyuta taşımış durumda.