JESUS’TAN 29 FUTBOLCU

JESUS’TAN 29 FUTBOLCU
Fenerbahçe'nin takım olarak gösterdiği performans alkış alırken sarı-lacivertlilerde futbolcuların bireysel performansı da beğeni topladı. Geride kalan 10 haftada farklı 11'leri sahaya süren Jorge Jesus'un hemen hemen aynı oyunu...

Fenerbahçe'nin takım olarak gösterdiği performans alkış alırken sarı-lacivertlilerde futbolcuların bireysel performansı da beğeni topladı. Geride kalan 10 haftada farklı 11'leri sahaya süren Jorge Jesus'un hemen hemen aynı oyunu oynatması da gündem oldu.

Ligdeki 9 maçta 6 galibiyet alan sarı-lacivertliler bunu tam dokuz farklı ilk 11 ile başardı. Temmuzdan bu yana Avrupa dahil 19 farklı maça çıkan ve sıkışık fikstüre rağmen performansını giderek artıran Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un sırrı da ortaya çıktı. Perşembe-hafta sonu fikstür düzeninde Avrupa'ya da önem veren Fenerbahçe'de Jorge Jesus, rotasyonu Avrupa Ligi'nde de sürdürdü. Ligdeki gibi Avrupa'da da farklı 11'ler tercih eden Portekizli çalıştırıcı şimdiye kadar 29 farklı futbolcuya süre verdi. Deneyimli teknik direktörün ilk 11'de değişilmezleri ise Altay Bayındır ile Attila Szalai oldu. İki futbolcu da 19 maçın 18'ine ilk 11'de sahaya çıkarken bu ikiliyi 14 ilk 11 ile Ferdi ve 13 ilk 11 ile Gustavo Henrique izledi. Jorge Jesus'un ligde vazgeçemediği diğer bir oyuncu ise Enner Valencia oldu. Dokuz maçın yedisine ilk 11'de çıkan Ekvadorlu futbolcu, Jesus'un güveninin boşa olmadığını kanıtladı. 32 yaşındaki golcü sekiz maçta 10 gol kaydetti ve 3 golün de hazırlayıcısı oldu.