Johnson: Saldırı olursa Finlandiya’ya koşarız

Johnson: Saldırı olursa Finlandiya’ya koşarız
İngiltere Başbakan Johnson, NATO’ya olası üyeliğiyle tartışılan Finlandiya’ya yaptığı ziyaretle ilgili konuştu. Johnson, “Biz ve Finlandiyalılar. Saldırı durumunda birbirimize yardıma gideceğiz” dedi. Johnson, Finlandiya...

İngiltere Başbakan Johnson, NATO’ya olası üyeliğiyle tartışılan Finlandiya’ya yaptığı ziyaretle ilgili konuştu. Johnson, “Biz ve Finlandiyalılar. Saldırı durumunda birbirimize yardıma gideceğiz” dedi. Johnson, Finlandiya ziyareti sırasında LBC radyosuna yaptığı açıklamada, “İsveç, Finlandiya, bunlar geleneksel olarak tarafsız ülkeler. Rusya için hiçbir tehdit oluşturmayan ülkeler. Ancak Ukrayna’da yaşananlar… Rusya’ya kesinlikle bir tehdit oluşturmuyor ancak yine de vahşice, nedensizce saldırıya uğruyor” diye konuştu. Johnson, “Biz ve İsveçliler, biz ve Finlandiyalılar. Bir saldırı durumunda birbirimize yardıma gideceğimizi söylüyoruz” dedi.

‘PUTİN’LE NORMALLEŞME YOK’
İngiltere Başbakanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “savaştan pişmanlık duyduğunu ifade etmesi halinde uluslararası arenada kabul edilip edilmeyeceği” ile ilgili soruya ise “Vladimir Putin için pişmanlık şimdi çok zor. Ancak hiçbir şey imkânsız değil. Putin’le ilişkilerimizi normalleştirebileceğimizi düşünmüyorum. Yani, kısaca hayır. Yeniden normalleşme yok, Birleşik Krallık bu konuda çok net” ifadelerini kullandı.