Jose Mourinho Roma'dan kovulmayı gururuna yediremedi

Jose Mourinho Roma'dan kovulmayı gururuna yediremedi
Seriee A'da mücadele eden Roma'dan kovulan Jose Mourinho, "En çok canımı yakan Roma'dan kovulmak oldu" dedi.Serie A'da mücadele eden Roma, ligde beklentilerin altında kaldı ve 9'uncu sırada yer aldı. İtalyan kulüp, teknik direktör...
Seriee A'da mücadele eden Roma'dan kovulan Jose Mourinho, "En çok canımı yakan Roma'dan kovulmak oldu" dedi.

Serie A'da mücadele eden Roma, ligde beklentilerin altında kaldı ve 9'uncu sırada yer aldı. İtalyan kulüp, teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdı.

Portekizli teknik adam, Roma'dan ayrılması ve eski kulübü Manchester United hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"En çok canımı yakan Roma'dan kovulmak oldu"

Mourinho, "Benim en çok canımı yakan Roma'dan kovulmak oldu. Çünkü ben Roma için her şeyimi verdim. Üstelik bu süreçte Portekiz Milli Takımı ve Suudi Arabistan'dan gelen büyük teklifi reddettim" ifadelerini kullandı.

"Kimse benden daha iyisini yapamazdı"

Manchester United dönemi hakkında konuşan Mourinho, "Bazı röportajlarımda, Manchester United ile ligi ikinci sırada bitirmemin en büyük başarılarımdan biri olduğunu söyledim ve bu yüzden çok eleştirildim. Ben ayrıldıktan sonra kimse benden daha iyisini yapamadı. Müthiş bir işti, Avrupa Ligi'ni kazanmak ve ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanmak da harikaydı" dedi.

Mourinho'nun Roma ve Manchester United karnesi

2016/17 ile 2018/19 sezonları arasında Manchester United'ta bulunan Mourinho, çıktığı 144 maçta 84 galibiyet, 31 beraberlik ve 29 mağlubiyet aldı. 2021/22 ve 2023/24 sezonları arasında Roma'yı çalıştıran Mourinho, İtalyan takımda ise 138 maçta 68 galibiyet, 30 beraberlik ve 40 mağlubiyet aldı.