‘Kabahati var, karşıma çıkmaz’

‘Kabahati var, karşıma çıkmaz’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında konuştu.Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi sesleniyorum....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova’da gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında konuştu.

Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi sesleniyorum. 'Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun' diyebilirler. Açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşıma sana ders veririm. Çıkar mı? Kabahati var efendim, çıkamaz. Haklı olsa çıkar" diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

BEŞLİ ÇETEYE 18 YILDA 203 MİLYAR 700 MİLYON DOLARLIK İŞ VERİLDİ
Ben sık sık beşli çetelerden söz ederim ve beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık ihale verildi. Başka bu işi yapacak adam yok mu bu memlekette? Bunların mallarının ve paralarının büyük kısmını İngiltere, Amerika'ya götürdüler. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız. Sözüm söz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağım. Bunlara bir de gelir garantisi veriyorlar.

TELEVİZYONDA KARŞIMA ÇIKAMAZ, KABAHATİ VAR
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapım maliyeti 3.3 milyar dolar. Verilen garanti 9 milyar dolar. Yüzde 100'ün üstünde para kazanıyorsun. Kimin parası? Fakirin fukaranın parası. Gaziosmanpaşa Köprüsü yapım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira, verilen garanti 15 milyar dolar. Akıl tutulması var. Şimdi sesleniyorum. 'Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun' diyebilirler. Açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşıma sana ders veririm. Çıkar mı? Kabahati var efendim, çıkamaz. Haklı olsa çıkar. Haklı olsa 'Gel kardeşim' der. Zafer Havalimanı Kütahya 50 milyon Euro'ya yapılmış. Verilen garanti 208 milyon Euro. Kim ödüyor parayı? Bu milletin fakiri fukarası.

Beşli çete benimle temasa geçmek istedi. Ama bu kardeşiniz hak, hukuk, adaletten yanadır. Ben bu milletin hakkını, hukukunu savunacağım.