Kabaktepe yanlış biliyor

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 10, 2021 / 07:43

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bidebunuizle yayınında Yavuz Oğhan’ın konuğu oldu. İstanbul’a ilişkin soruları yanıtlayan Kabaktepe, pandemi döneminde yardım kampanyası düzenleyen İBB, ABB ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına bloke konulmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesi hakkında, “Yardımlara el konulmadı, o dönem bir takım tartışmalar yaşandı ama herkes yardımını dağıttı. Bakın Kurban Bayramı’nda yardımları topladılar. Benim son edindiğim bilgiye göre o yardımlar için Danıştay’dan haber bekleme yok, dağıtıldı yardımlar” dedi.
İBB’nin İstanbul’a yeni taksi talebinin 8 kez reddedilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kabaktepe, “İBB’nin 1000+1000 talebi vardı. Biz bunun binine evet dedik. Taksi meselesini sayıya indirgeyemeyiz. Taksici eğitimleri geri gelmeli. Çözüm için 1000 taksiye evet dedik, 1000 taksiye de hayır dedik, üzerinden 2 ay geçti.” dedi. Teklifin 6000 taksi ile başladığının hatırlatılması üzerine, “Onu bilmiyorum, ben il başkanı olduğumda önüme bu teklif geldi” dedi.
CHP’li İBB yönetiminin, bir önceki AK Parti yönetimine ilişkin yolsuzluk iddialarıyla İçişleri Bakanlığı’na sunduğu dosyalarla ilgili soruyu yanıtlayan Kabaktepe, “Bizim kendi yönettiğimiz dönemle ilgili bir tereddüdümüz yok. Eğer varsa iddiaları götürecekler savcıya. Bunun için İçişleri Bakanlığı’nı beklemeye gerek yok. Mülkiye müfettişleri kendi işlerini yapıyor. Ben belediye başkanı olsam götürür savcılığa verirdim” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top