Kaçanlar olsa da Rusya sınırlarını kapatmıyor

Kaçanlar olsa da Rusya sınırlarını kapatmıyor
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın bazı bölgelerinde sınırların kapatılması ve sıkıyönetim ilan edilmesi ile ilgili hiçbir karar alınmadığını söyledi.Günlük basın toplantısında, kısmi seferberlik kararının...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın bazı bölgelerinde sınırların kapatılması ve sıkıyönetim ilan edilmesi ile ilgili hiçbir karar alınmadığını söyledi.

Günlük basın toplantısında, kısmi seferberlik kararının ardından Rusya’nın bazı bölgelerine ilişkin olarak gündeme gelen söz konusu iddialarla ilgili sorulara yanıt veren Peskov, “Bu konuda hiçbir bilgim yok. Şu anda hiçbir karar alınmadı” dedi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik kararnamesinin uygulanması sırasındaki ihlallerin yüksek tempoda giderileceğini umduklarını belirtti. İhlallerle ilgili bilgilerin bölgelerin yönetimlerine ve Savunma Bakanlığı’na iletildiğini anlatan Peskov, gerekli kriterlere uyulmayan vakaların ortadan kaldırılmaya devam ettiğini, temponun artacağını ve hepsinin giderileceğini umduklarını ifade etti.