‘Kaçırılan iki MİT görevlisine ne oldu?’

‘Kaçırılan iki MİT görevlisine ne oldu?’
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Gara operasyonunda şehit olan 13 kişiyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmediğini ve öldürülenlerin kimlik bilgileriyle ilgili “yetersiz ve hala karanlık noktalar olduğunu” belirtti.Malatya...

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Gara operasyonunda şehit olan 13 kişiyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmediğini ve öldürülenlerin kimlik bilgileriyle ilgili “yetersiz ve hala karanlık noktalar olduğunu” belirtti.

Malatya Valisi’nin açıklamasında 10 asker, polis ve jandarma personelinin isminin verildiğini hatırlatan Bildirici, “3 isim ile ilgili kimlik çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Sonrasında iki kişinin ismi de haberlerde verildi. Müyesser Yıldız da Oda TV’de Arap olduğu belirtilen 13. kişinin Duhok’tan kaçırılan Cotyar Muhsin olduğunu yazdı” diye devam etti.

Bildirici, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında şehitlerin ismini sıralarken PKK’nın 4 Ağustos 2017’de Süleymaniye'de kaçırdığı MİT Yurtdışı Etnik Bölücü Faaliyetler Başkanı Erhan Pekçetin ile MİT İnsan Kaynakları Yöneticisi Aydın Günel’in de ismini verdiğini yazdı. Bildirici, “Malatya Valisi’nin açıkladığı Aydın Köse’nin Bahçeli’nin açıkladığı listede adı geçmiyor ve bir yabancıdan söz edilmiyor.” dedi. Bildirici şöyle devam etti:

“Bu durumda Bahçeli’nin açıkladığı listede yanlışlıklar olması olasılığı yüksek görünüyor. İHD’nin açıklamasında da Erhan Pekçetin ve Aydın Günel’in durumuna ilişkin bir bilgi yer almıyor. Medyadaki haberlerde de rehin tutulan iki MİT görevlisinden hiç söz edilmiyor.”

“Kaçırılan iki MİT görevlisi de öldürülenlerin arasında mı? Yoksa onlar başka bir yerde mi tutuluyorlar? Onları kurtarmak için girişimlerde bulunuluyor mu? Bunları bilmiyoruz. Artık medya iktidarı denetlemiyor bu ülkede, iktidar medyayı kontrol ediyor.”