Kadıköy'de ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ eylemi: Murat Kurum'a ve yeni talanlara izin vermeyeceğiz

Kadıköy'de ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ eylemi: Murat Kurum'a ve yeni talanlara izin vermeyeceğiz
Yerel seçime günler kala Kanal İstanbul tartışması sürüyor. 'Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu', deprem zamanında bakan olan,  Kanal İstanbul için ÇED raporunu onaylayan Murat Kurum'a tepki göstererek, "Yeni rant ve talan politikalarına...
Yerel seçime günler kala Kanal İstanbul tartışması sürüyor. 'Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu', deprem zamanında bakan olan,  Kanal İstanbul için ÇED raporunu onaylayan Murat Kurum'a tepki göstererek, "Yeni rant ve talan politikalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sekiz gün kala Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, deprem zamanında bakan olan, imar afları çıkaran, Kanal İstanbul ÇED raporunu onaylan ve Erzincan’da 9 işçiye mezar olan altın madenine bakanlığı döneminde ÇED olumlu kararını veren Murat Kurum’un suçlarına dikkat çekmek için Kadıköy Meydanı’nda eylem yaptı.

Gerçek Gündem'in haberine göre Kadıköy Meydanı’nda saat 16.00’da başlayan eylemde “İstanbul'da talana, kanala, Murat Kurum'a izin verme”, “Kanala, Ranta Değil Depreme Hazırlan”, “Kanala Değil Depreme Bütçe” ve “ Şahintepe Halkındır Halkın Kalacak” yazılı pankartlar açıldı.

"Yeni rantlara izin vermeyeceğiz"

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak işlediği suçlara yenilerini eklemek isteyen Murat Kurum’a biz İstanbullular geçit vermeyeceğiz. Yeni rant ve talan politikalarına izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bu seçimde de ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ deseniz de mücadele etmeye devam edeceğiz, size ‘Kanal’ı yaptırmayacağız’. İstanbul halkını yerel seçimlerde Murat Kurum’a oy vermemeye, her daim kenti ve doğayı talan eden rant projelerine karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.”

İstanbul Başakşehir'de bulunan ve 50 binden fazla kişinin yaşadığı Şahintepe Mahallesi'nde, mahalle sakinleri 2020 yılından beri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Başakşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya çalışılan rantsal dönüşüm projesine karşı hala mücadele ediyor.

Şahintepeliler, Kanal İstanbul Projesi uğruna yerlerinden edildiklerini söyledi:

“Kırk yılı aşkın Şahintepe’de oturan insanların arsalarına, evlerine ve birikimlerine el koydular. Sürgün politikası uyguluyorlar. Şahintepe’yi rant bölgesi yaptılar resmen. Pes etmeden yolumuza devam edeceğiz. Elbet bir gün hak ve adalet yerini bulacak. Biz bunun hesabını soruyoruz. Sabahın beşinde gariban bir halka bin 500 polis yolladılar. Ayrıca Kanal İstanbul Projesi geçekleştiğinde Türkiye’nin birçok yerinde tehlike söz konusu olacak. Öncelikle ekolojik denge bozulacak.”