Kadınların düzenli egzersizden daha fazla fayda gördüğü araştırmalarla ortaya koyuldu

Kadınların düzenli egzersizden daha fazla fayda gördüğü araştırmalarla ortaya koyuldu
ABD'deki araştırmada, kadınların düzenli egzersiz yapmanın sağlık üzerindeki faydalarının erkeklere göre daha büyük olduğu ortaya kondu. Kadınların haftada 140 dakikalık orta-ağır egzersizin, erkeklerin 300 dakikalık egzersize...
ABD'deki araştırmada, kadınların düzenli egzersiz yapmanın sağlık üzerindeki faydalarının erkeklere göre daha büyük olduğu ortaya kondu. Kadınların haftada 140 dakikalık orta-ağır egzersizin, erkeklerin 300 dakikalık egzersize denk olduğu belirlendi. Çalışma, kadınların kardiyovasküler rahatsızlıklar ve ölüm riskinde daha düşük oranlarla karşılaştığını gösterdi.

ABD'deki araştırmacılar, kadınların düzenli egzersizden erkeklere oranla daha fazla fayda sağladığını ortaya koydu. 1997 ile 2017 yılları arasında gerçekleştirilen Ulusal Sağlık Görüşme Anketi'ne katılan 412 binden fazla kişinin egzersiz alışkanlıklarını inceleyen bilim insanları, cinsiyete bağlı farklılıkları araştırdılar.

Araştırmacılar, erkeklerin düzenli egzersizden kadınlarla aynı seviyede faydalanabilmeleri için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyduğunu belirledi. Kadınların haftada 140 dakikalık orta-ağır düzeyde egzersiz yapmanın, erkeklerin 300 dakikalık aynı düzeyde egzersiz yapması ile eşdeğer olduğunu vurguladılar.

Araştırmada, düzenli egzersiz yapan kadınların kardiyovasküler rahatsızlıklar, kalp krizi veya inme gibi riskleri daha az yaşadığı, aynı düzenli egzersizi yapan erkeklerle karşılaştırıldığında yüzde 36 daha az risk altında oldukları tespit edildi.

"Journal of the American College of Cardiology" dergisinde yayımlanan araştırmada, düzenli egzersiz yapan kadınların ölüm riskinin yüzde 24 daha az olduğu, bu oranın erkeklerde yüzde 15 olduğu da belirtildi.