Kadir Şeker’e tahliye

Kadir Şeker’e tahliye
Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'ya şiddet uyguladığını iddia ettiği Özgür Duran'a engel olmak isterken, Duran'ı öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve bu karar Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker'in...

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'ya şiddet uyguladığını iddia ettiği Özgür Duran'a engel olmak isterken, Duran'ı öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve bu karar Yargıtay tarafından bozulan Kadir Şeker'in tahliye edilmesine karar verildi.

5 Temmuz'da çıktığı mahkemede Şeker'in tutukluluğuna devam kararı verilmiş; cezası 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Savcılık son mütalaasında, Kadir Şeker'in cezaevinde bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesini talep etmişti.

Yerel mahkemenin Yargıtay kararını dikkate alarak "haksız tahrik" indirimi en üst seviyeden uygulaması durumunda Şeker'in cezasının 10 yıla düşebileceği ve ardından cezaevinde bulunduğu süre de göz önüne alınarak tahliyesine karar verilebileceği değerlendiriliyordu.

Kadir Şeker'in avukatlarından Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, tutukluluğa itiraz için Çarşamba günü bir üst mahkemeye dilekçe verdi; tutukluluk halinin devamına karar verilmesine itirazda bulundu.

İtiraz bir üst mahkeme olarak kabul edilen 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 2 yıl 5 ay 1 gün süreyle tutuklu bulunduğu göz önüne alınan Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu Akşehir Cezaevi'nden yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye oldu. Cezası onanması için dosyası tekrar Yargıtay'a gönderilecek olan ve bu süreçte tutuksuz yargılaması devam eden Şeker, cezaevinden çıktı.

Tahliye olan Kadir Şeker, cezaevinden ayrıldı. Şeker, yakınlarıyla birlikte konvoy halinde evine geldi. Kadir Şeker’in babası Cengiz Şeker, "Biz acı çektik, bu istenmeyen bir olaydı" dedi.


BEN KENDİ ADALETİMİ SAĞLARIM
Kadir Şeker'in tahliye kararını öğrenen Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner ve kardeşi Remzi Duran, Ankara'ya gidip Yargıtay'a itirazda bulunacağını söyledi. Anne Mübeyyen Güner, "Devlet bu tahliye kararıyla resmen 'Ben uğraşmayacağım kendi adaletini kendin sağla' dedi. Ben de kendi adaletimi kendim sağlarım" diye konuştu.