Kafalar karışık

Kafalar karışık
Koronavirüsle ilgili her gün onlarca sayıda farklı araştırma ve açıklama yapılıyor. Bu nedenle toplumda kafa karışıklığının meydana geldiğini söyleyen Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Bizim yaptığımız açıklamalarda...

Koronavirüsle ilgili her gün onlarca sayıda farklı araştırma ve açıklama yapılıyor. Bu nedenle toplumda kafa karışıklığının meydana geldiğini söyleyen Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Bizim yaptığımız açıklamalarda dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.
Kara, Fransa’da çıkan bir yayından örnek vererek, “Salgının erken dönemlerinde Fransa’da bir yayın çıkmıştı; sigara içenlerin virüsü biraz daha az aldıkları şeklinde. Elinizdeki verilere bir bakıyorsunuz, hastaneye yatanlar daha az sigara içenler, hastane dışında kalanlar daha fazla içenler olabiliyor. Bu iki şekilde olabilir. Belki diğer kişiler biraz daha titiz oldukları için hastaneye erken gelmişlerdir, yatışları olmuştur. O nedenle de bu değerlendirmeleri ve yorumları yaparken bizim mutlaka bu faktörleri de göz önüne alarak söylememiz gerekir” diye konuştu.
‘UZMANLARA GÜVENMEK EN DOĞRUSU’
Prof. Dr. Kara, bunun tüketilen ürünler için de geçerli olduğuna dikkat çekerek, “Bilimsel kanıtı yoksa ve gösterilmiş çalışmaları yoksa bu tür açıklamalar toplumda kafa karışıklığına neden olabiliyor. Toplumun bu konuda işinin uzmanına veya bu konuda resmi kuruluşlara güvenmesi en doğrusu” ifadelerini kullandı.