Kaftancıoğlu’nun davasında “görevli” sivil polis gerilimi

Kaftancıoğlu’nun davasında “görevli” sivil polis gerilimi
CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul Anadolu Adliyesi 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Fahrettin Altun tarafından açılan tazminat davasının duruşması görüldü. Duruşmaya pandemi gerekçesiyle dinleyiciler...

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul Anadolu Adliyesi 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Fahrettin Altun tarafından açılan tazminat davasının duruşması görüldü. Duruşmaya pandemi gerekçesiyle dinleyiciler alınmazken Kaftancıoğlu’nun avukatları salondaki bir sivil kıyafetli kişinin neden duruşmada yer aldığını sordu. Duruşmadaki kişi polis olduğunu ve emniyetten gönderildiğini söyledi.

Bu cevabın üzerine Kaftancıoğlu’nun avukatı duruşmadaki kişinin kimlik tespitinin yapılmasını ve tutanak tutulmasını istedi ancak hâkim polisi dışarı çıkartıp herhangi bir işlem yapmadı. Yaşananlara ilişkin olarak CHP’li Engin Özkoç, “CHP olarak bunu asla takipsiz bırakmayacağız. Ne yapılmak istendiğini kamuoyuna açıklamak durumundadır iktidar. İçişleri Bakanı’ndan bunun cevabını bekliyoruz” tepkisini gösterdi.