Kağıt gibi buruşan yolları görmezden geldi

Kağıt gibi buruşan yolları görmezden geldi
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yollar yarıldı, afet bölgelerine ulaşım sağlanamadı. İçişleri Bakanı Soylu, yardımların gecikmesinin sebebini yolların kapalı olmasına bağlayarak "Hava ve yol şartları müdahalede etkili...

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yollar yarıldı, afet bölgelerine ulaşım sağlanamadı. İçişleri Bakanı Soylu, yardımların gecikmesinin sebebini yolların kapalı olmasına bağlayarak "Hava ve yol şartları müdahalede etkili oldu" demişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ise dayanıklı yollar sayesinde ulaşımın kesintisiz sağlandığını iddia etti.

Karaismailoğlu, "Hakikaten yaptığımız altyapılar, yollar… Bu kadar dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk" iddiasında bulundu. 6 Şubat depremleri dağları, köyleri ayırdı, birçok yolu parçaladı, en sağlam altyapıya sahip olması gereken havalimanlarında bile hasara neden oldu. İlk deprem sonrasında Adıyaman-Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu’nun üzerinden geçen Köşeli köyünün yolu ile Antakya Demirköprü Karayolu yarılan yollardan sadece ikisi olarak kaydedildi. Yolların ulaşımı kapattığı afet nedeniyle yardımlar birçok noktaya gidemedi, Malatya yolu 48 saat sonra ulaşıma açılabildi.