Kalın: Suriye operasyonu halen masada

Kalın: Suriye operasyonu halen masada
Suriye Devlet Başkanı Esad'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesini istemesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, "Maruz...

Suriye Devlet Başkanı Esad'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yaptığı operasyonları sona erdirmesini istemesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, "Maruz kaldığımız tehdit seviyesine göre operasyon masada hala bir seçenek” açıklaması geldi.

Kalın, Fransız AFP haber ajansı da dahil, bir grup yabancı medya temsilcisi ile İstanbul'da görüşerek Ankara'nın uluslararası gündeme ilişkin görüşlerini açıkladı. Suriye'ye olası bir operasyon konusunu değerlendiren Kalın, aralık ayı sonunda Türkiye ve Suriye Savunma Bakanları arasında Moskova'da yapılan görüşmeyle başlatılan "siyasi süreci desteklemeye devam ettiklerine dair" güvence verdi. Ancak " Sayın Kalın, “Maruz kaldığımız tehdit seviyesine göre operasyon masada hala bir seçenek” " dedi.

Kalın, Türkiye ve Suriye Dışişleri bakanlarının şubat ayı ortasında yapılması planlanan görüşmesinden önce, iki ülkenin savunma bakanlarının yeni bir toplantı yapacağını da açıkladı.

SURİYE ŞARTINDA ISRARLI

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, Şam’a bir ziyarette bulunan İranlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında “İşgal ortadan kalkmadan Türkiye ile normal bağların kurulmasından söz edemeyiz” dedi.