KALIN UKRAYNA’DA ZELENSKİ İLE BULUŞTU

KALIN UKRAYNA’DA ZELENSKİ İLE BULUŞTU
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın da yer aldığı heyet, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ziyaret gerçekleştirdi.Ziyaret kapsamında, Ukrayna Devlet Başkanı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın da yer aldığı heyet, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski tarafından kabul edilen Kalın, Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Andrei Yarmak ile de bir toplantı yaptı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nde açıklama yapan Kalın, “Bu ziyaretimizin amacı, Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve tabii ki devam eden savaşla ilgili görüşmeler yapmak ve özellikle savaşın sonlandırılması ile ilgili çalışmalara katkı sunmak.” diye konuştu.

Savaşın başlangıcından beri Türkiye’nin, savaşın sona erdirilmesi için yoğun çaba içinde olduğunu hatırlatan Kalın, şunları söyledi:
“Savaş uzadıkça şartlar daha da zorlaşmakta. Özellikle sivillere yönelik saldırıların sonlandırılması konusunda durum daha da aciliyet kesbetmiş durumda. Hem bu konuları görüşmek hem de Mariupol başta olmak üzere buradan sivillerin tahliyesi, insani bir koridorun açılması ve diğer konularla ilgili kapsamlı görüşmeler yaptık”
Bundan sonra da yapılacak çok şey olduğunu ve savaşın 66’ncı gününe girdiğini belirten Kalın, özellikle Ukrayna’nın doğu bölgesinde Mariupol’de, Kherson’da, Kharkiv’de ve Donbas civarında çeşitli yoğunluk ve biçimlerde çatışmaların devam ettiğine dikkati çekti.