Kamu bankalarının emekli promosyon başvuruları başladı

Kamu bankalarının emekli promosyon başvuruları başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde diyerek duyurduğu kamu bankalarının emekli promosyonunu 8 ila 12 bin liraya kadar artırmasına yönelik başvurular alınmaya başlandı. Bugünden itibaren maaşlarını kamu bankalarından alan veya...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde diyerek duyurduğu kamu bankalarının emekli promosyonunu 8 ila 12 bin liraya kadar artırmasına yönelik başvurular alınmaya başlandı. Bugünden itibaren maaşlarını kamu bankalarından alan veya taşıyan emekliler promosyon artışından yararlanabilecek. İşte detaylar...

Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor.

Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor.

Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu geri alınıyor, kalanı ise iade ediliyor.

Bakan Işıkhan, kamu bankalarının 25 Mart 2024 Pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını alacağını duyurmuştu.

Promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıklayan Işıkhan, "Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda da gelişmeleri emeklilerimiz görecek" demişti.

Böylece kamu bankalarının emeklilere en düşük emekli maaşından başlayarak verilecek promosyon miktarı yeniden belirlenmiş oldu.

Emekli maaşı belli bir seviyenin üzerinde olan kamu bankasından maaş alan emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon verilecek.