Kanada polisinin hırsızlara karşı önerisi alay konusu oldu: Soğuk bira ve kurabiye de bırakalım

Kanada polisinin hırsızlara karşı önerisi alay konusu oldu: Soğuk bira ve kurabiye de bırakalım
Kanada'nın Toronto kentindeki artan ev ve otomobil hırsızlıklarına karşı polisin "araba anahtarlarını ön kapıda bırakın" tavsiyesi, sosyal medyada alay ve tepki konusu oldu. Polisin "iyi niyetle yapıldı" açıklamasına rağmen,...
Kanada'nın Toronto kentindeki artan ev ve otomobil hırsızlıklarına karşı polisin "araba anahtarlarını ön kapıda bırakın" tavsiyesi, sosyal medyada alay ve tepki konusu oldu. Polisin "iyi niyetle yapıldı" açıklamasına rağmen, vatandaşlar bu öneriyi ciddiye almadı. Artan hırsızlık olaylarına karşı güvenlik önlemlerinin sorgulanırken, sosyal medya kullanıcıları polisin tavsiyesini alayla karşıladı.

Kanada'nın Toronto kentinde ev ve otomobil hırsızlıkları artınca, hırsızlarla yüz yüze gelmemek adına vatandaşlara araba anahtarlarını onların bulabileceği bir yerde tutmalarını önerdi. Polisin geçen ay yaptığı, "Evinizde saldırıya uğramamak için otomobil anahtarlarınızı ön kapıda bırakın" tavsiyesi sosyal medyada tepki çekti.

Tepkilerin üzerine Toronto polisi, bir özür yazısı yayınladı ve söz konusu açıklamayı 'iyi niyetle yaptıkları' belirtildi.

Kurabiyede bırakalım

Tavsiye ile dalga geçen bir sosyal medya kullanıcısı, "Anahtarların yanına ayrıca soğuk bira ve kurabiye de bırakalım. İşler sarpa sararsa Toronto polisi taze sıcak kahveyle durumu yoluna koyacaktır" diye yazdı. Başka bir kullanıcı ise, "Hey arkadaşlar, hırsızların evimize girmemeleri için onların işini kolaylaştıralım" yorumunda bulundu.

İstatistikler, Büyük Toronto bölgesinde otomobil hırsızlıklarının 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 25 arttığını ortaya koyuyor. Ayrıca ev hırsızlıklarının bu dönemde gösterdiği artış yüzde 400'ü buldu.