Karanlık suikastte 3 tutuklama

Karanlık suikastte 3 tutuklama
Ankara’da beş kurşunla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti, MHP içerisinde yeni bir isme uzandı. Cinayeti işleyen tetikçilere yardım etmekle suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi...

Ankara’da beş kurşunla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti, MHP içerisinde yeni bir isme uzandı. Cinayeti işleyen tetikçilere yardım etmekle suçlanan eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın dosyada şüpheli olduğu ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı bir evde gözaltına alındığı öğrenildi. Ancak Demirbaş, ifadesi alınmadan savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Cinayete ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ise araştırma başlattı. Cinayet sırasında motosikleti kullanan şüpheli Vedat Balkaya gözaltına alındı. Silahı kullanan Eray Özyağcı ise yakalanamadı. Bu iki şüpheliyle bağlantılı olduğu belirtilen “Dodo” lakaplı Doğukan Çep de yine firarda.


3 KİŞİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında ilk gözaltına alınanlardan Vedat Balkaya’nın arasında bulunduğu üç şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Ankara Adliyesine
çıkarıldı. 3 kişi tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakemliğince tutuklandı. Gözaltına alınanların sayısının 11 olduğu belirtiliyor.

Kılavuz’un evinde gözaltına alınıp serbest bırakılan Demirbaş’ın soruşturmanın ilerleyen süreçlerinde yeniden ifadeye çağrılacağı belirtiliyor. Cinayet soruşturmasında şüpheli olan Demirbaş’ın cinayetin tetikçilerine Ankara’da yardım etmekle suçlanıyor ve buna ilişkin delillerin de polisin elinde olduğu belirtiliyor.

ATEŞ’İ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ GÜN ‘KÜLLİYE’DEN BİRİ’ ZİYARET ETMİŞ
Gazeteci İsmail Saymaz, Ankara’da silahlı saldırıyla öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş’in, cinayet günü “Külliye’den birileri tarafından ziyaret edildiği” bilgisini aktardı. Dünkü yazısında Ateş’in son iki haftasını anlatan İsmail Saymaz, MHP lideri olma hayali olan Sinan Ateş’in yurt gezilerine çıktığını ve pek çok ilde kanaat önderleri ve siyasetçilerle görüştüğünü anlattı.

Ateş’in Iğdır ziyaretinin ardından Iğdır’daki ülkücüler tarafından tehdit edildiğini belirten Saymaz, Ateş’e eşlik eden eski Iğdır MHP İl Başkan Yardımcısı ve Iğdır Ülkü Ocağı Başkanı Mutluhan Kaşkar’ın iki kez saldırıya uğradığını da ifade etti.

KÜRŞAD YILMAZ, MERSİN’DE ÖLDÜRÜLEN ÜLKÜCÜYÜ ANIMSATTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “kahraman” ilan ettiği suç örgütü lideri Yakup Kürşad Yılmaz’dan Sinan Ateş suikastı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamasında Adana Ülkü Ocakları’na bağlı Emrullah Kaplan’ın öldürülmesini hatırlatan Yılmaz, “Ülkücü katili ülkücü olamaz. Türk Silahlı kuvvetlerinde general bir zamanlar ülkü ocaklarında genel başkan olsalar da bu kurumlara sızmış FETÖ ajanlarıdır ancak.” dedi.

Yılmaz geçtiğimiz günlerde öldürülen Sinan Ateş ile ilgili Ateş’in ismini vermeden açıklama yaptı. O açıklama MHP Kocaeli eski İl Başkanı Aydın Ünlü tarafından paylaşıldı.