Karatepe UNESCO’nun kütüğünde

Karatepe UNESCO’nun kütüğünde
Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi’ndeki 2 bin 700 yıllık yazıtlar, UNESCO Dünya Belleği Kütüğü’ne “Karatepe Yazıtları” adıyla kaydedildi.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Osmaniye...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi’ndeki 2 bin 700 yıllık yazıtlar, UNESCO Dünya Belleği Kütüğü’ne “Karatepe Yazıtları” adıyla kaydedildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ve Küresel Stratejik Araştırmalar Derneği (KÜRSAD) tarafından ortak yürütülen çalışmayla çift dilli «Karatepe Yazıtları», UNESCO Dünya Belleği Kütüğü›ne Türkiye›den miras olarak kaydedilen 70. eser oldu.

Uzun, AA muhabirine, UNESCO’ya yapılan başvuruya KÜRSAD’ın önayak olduğunu söyledi. Uzun, “Hem ülkemiz hem de Osmaniye’miz açısından UNESCO Dünya Belleği Kütüğü’ne girmek gerçekten önemli. Çünkü dünyanın birçok yerinde bu listeye girmek için bekleyen yerler var. Biz, onları geride bırakarak bu listeye girmiş olduk» ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi›ne alınmasının ardından müzenin önemli turizm destinasyonları arasına girdiğini ifade etti. Müzede bulunan çift dille yazılmış yazıtların müzenin listeye girmesiyle tekrar gündeme geldiğini aktaran Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Müzemizin UNESCO’ya ait iki önemli listede birden olması, tanıtım açısından oldukça önemli bir destek sağlayacak. Böylelikle hem Turist Rehberleri Odası hem de Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, bu bölgeyi işaret edecektir. Dolayısıyla bu, Osmaniye’mizin, memleketimizin tanıtılması anlamında önemli bir adım olacaktır.”