“Kardeşini öldürecek ve arınacak”

“Kardeşini öldürecek ve arınacak”
Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın en kısa sürede bitmesi için dua ettiğini, böylece “az sayıda kardeşin” birbirini öldüreceğini açıkladı ve ekledi; “Ukrayna’da ölenler günahlarından arınacaklar.”Euronews’in...

Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın en kısa sürede bitmesi için dua ettiğini, böylece “az sayıda kardeşin” birbirini öldüreceğini açıkladı ve ekledi; “Ukrayna’da ölenler günahlarından arınacaklar.”

Euronews’in haberine göre, Kilise lideri Patrik Kirill, seferberlik emrinden bu yana yaptığı ilk konuşmada şunları söyledi: “Kilise, bu savaşın mümkün olan en kısa sürede bitmesi için dua ediyor, böylece mümkün olduğunca az sayıda kardeş birbirini öldürecek. Fakat aynı zamanda, görevlerinin gerektirdiği şeyi yapmaya gidenler bu görevi yerine getirirken ölürse, o zaman şüphesiz başkaları için kendilerini feda etmiş olacaklardır. Bu nedenle, bu kişinin işlediği tüm günahlardan arındığına inanıyoruz.”

Kirill’in Ukrayna’daki savaşa verdiği destek, Rus Ortodoks Kilisesi ile Ortodoksluğun dünyadaki diğer kanatları arasındaki çatlağı derinleştirdi.