Karikatür gerilimi

Karikatür gerilimi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Charlie Hebdo’nun kapağında yer verdiği karikatürüne bakmadığını söyledi. Bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zül kabul ettiğim için...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Charlie Hebdo’nun kapağında yer verdiği karikatürüne bakmadığını söyledi. Bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa itibar etmeyi dahi zül kabul ettiğim için karikatüre bakmadım” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben neyim ki, benim sevgili Peygamberime, Sevgililer Sevgilisine bu denli hakaret eden bu namussuzlarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe de gerek yok zaten.”
Erdoğan, savundukları değerlere saldıranların Türkiye’de ve TBMM’de de uzantıları olduğunu söyledi ve “Avrupa’nın yeniden barbarlık dönemine geri gidişini durdurmak için sağduyulu Avrupalılara çağrıda bulunduğunu” söyledi.
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ NEDİR BİLMİYORSUNUZ
Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, derginin yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni ve karikatürist hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma yapılarak şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını talep etti.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Avrupa’nın insanlık değerlerinden nasipsiz faşistleri, ifade özgürlüğü nedir bilmiyorsunuz” derken, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise karikatüre Twitter hesabından Fransızca küfür ederek tepki gösterdi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, Charlie Hebdo için “Fransız dergisi nefret üretim merkezi haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınlarını şiddetle kınıyoruz. Bu yayın anlayışı fikir özgürlüğü değil inanç düşmanlığıdır. Bu zihniyet tiksinti verici bir noktaya ulaşmıştır” dedi.

İĞRENÇ YAYINCILIK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan karikatürüne sert tepki gösterdi. Kalın, “Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir” dedi.
Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıldığını, Erdoğan’ın küresel vicdanın sesi olmaya devam edeceğini söyledi.