Karl Marx’ın yanına gömülmenin bedeli dudak uçuklattı

Karl Marx’ın yanına gömülmenin bedeli dudak uçuklattı
Highgate Mezarlığı, Karl Marx'ın da yattığı mekanın yanında yeni mezar alanları oluşturuyor. Mezarlık, birçok ünlü ismin son istirahatgahı olarak turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Ancak, kapitalizm Marx'ın yanında...
Highgate Mezarlığı, Karl Marx'ın da yattığı mekanın yanında yeni mezar alanları oluşturuyor. Mezarlık, birçok ünlü ismin son istirahatgahı olarak turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Ancak, kapitalizm Marx'ın yanında gömülmek isteyenlerden alıyor.

Londra'nın Highgate Mezarlığı, Karl Marx'ın yanında gömülmek isteyenlere yeni alanlar açıyor. Ancak bu ayrıcalık yüksek bir maliyetle geliyor; mezar fiyatları 30 bin dolara kadar çıkarken, ölü yakma alanları 6 bin dolardan başlıyor.

Marx'ın mezarı turistik bir ilgi odağı ve ziyaretçilerin komünist olma zorunluluğu yok. Ancak mezarı zarar verenler genellikle anti-komünistler. Marx'ın mezarına yazılan duvar yazıları arasında "açlıktan ölme ideolojisi" ve "soykırımın mimarı" gibi ifadeler yer alıyor.

Highgate Mezarlığı, yeni definlere yer vererek yaşayan bir odak noktası olmayı sürdürüyor. Highgate Mezarlığı Dostları Vakfı Genel Müdürü Ian Dungavell, bu yeni olanakların mezarlığı canlı tutmada önemli bir rol oynadığını belirtiyor.