Karşıma çık, adayı açıklayayım

Karşıma çık, adayı açıklayayım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın ‘Çalar Saat’ programına katıldı. Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı yüz yüze konuşmaya davet ederek, “Erdoğan, ‘Yüreğin varsa adayını açıkla’...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın ‘Çalar Saat’ programına katıldı. Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı yüz yüze konuşmaya davet ederek, “Erdoğan, ‘Yüreğin varsa adayını açıkla’ diyor. Arkadaş yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın, senin televizyon kanalların var. Orada karşıma çıkarsın, oturur hesaplaşırız. Ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Rusya ile Ukrayna arasında savaş var ancak Rusya’da enflasyon oranı yüzde 17.8, Türkiye’de ise 73 resmi rakam, yüzde 160 gerçek rakam, mazota yüzde 315 zam. Bunu yapan dış güçler değil Saray güçleri” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kendisine yönelttiği hakaretlere karşılık olarak, “Bana ne hakaret ediyorsun kardeşim? Ben onun seviyesine düşmem. Ben bu ülkenin insanlarına saygılıyım” dedi.

YÜREĞİN VARSA KARŞIMA ÇIK

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, Yüreğin varsa adayını açıkla diyor. Senin televizyon kanalların var. Orada karşıma çıkarsın, oturur hesaplaşırız. Ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma, dışarıdan niye gazel okuyor. Devletin bütün bilgileri senin elinde. Haksızlık yaptıysak çıkarsın beni mat edersin. Yapamaz, cesaret edemez, çünkü kirli birisi. Benim ne soracağımı gayet iyi biliyor. 10 tane soru sordum. 128 milyar doları kime sattın? O bana sordu hepsine cevap verdim. Birisine bile cevap veremez. Devleti yönetemiyor efendim. Devleti yönetme gücü, kapasitesi yok artık.