Kasaplar Birliği Başkanı kaçak etten tutuklandı

Kasaplar Birliği Başkanı kaçak etten tutuklandı
Lefkoşa’da Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak’ın işyerine baskın düzenleyen polis, yaklaşık bir ton ağırlığında kaçak sığır ve kuzu eti ele geçirildi.Hüriyet'te yer alan habere göre, KKTC polisi, bir ihbar üzerine...

Lefkoşa’da Kasaplar Birliği Başkanı Halil Akbıçak’ın işyerine baskın düzenleyen polis, yaklaşık bir ton ağırlığında kaçak sığır ve kuzu eti ele geçirildi.

Hüriyet'te yer alan habere göre, KKTC polisi, bir ihbar üzerine ortaya çıkardığı olayda, Veterinerlik Dairesi’nin incelemesi sonucunda etler üzerindeki mührün sahte olduğu belirlendi.

Akbıçak ve kaçak etleri satın aldığı Ali Üzüm önceki gün mahkemeye çıkartıldı. Mahkeme, sanıkların tutuklu yargılanmasına karar verdi. Sürekli kaçak etten şikayet eden demeçler veren Akbıçak’ın kaçak etten tutuklanması KKTC medyasında geniş yer aldı.

SAHTE MÜHÜR YÖNTEMİ

KKTC’de özellikle Kıbrıs Rum yönetiminden Kaçak Et getiriliyor. Nerede ve nasıl kesim yapıldığı, hangi koşullar altında saklandığı bilinmeyen sağlıksız etler, farklı yollarla tüketiciye ulaşıyor. Bu yollardan biri de etlerin üzerinde olması gereken KKTC Veterinerlik Dairesi’nin mührünün sahte olması.