Katar'dan 'kalıcı insani ara' mesajı: Gazze için girişimleri sürdürüyoruz

Katar'dan 'kalıcı insani ara' mesajı: Gazze için girişimleri sürdürüyoruz
İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılara karşı Katar, 'insani aranın' uzatılması için diplomatik temaslara devam ediyor. Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, kalıcı ateşkes sağlamak üzere "insani ara"yı yenileme girişimlerinde...

İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılara karşı Katar, 'insani aranın' uzatılması için diplomatik temaslara devam ediyor. Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, kalıcı ateşkes sağlamak üzere "insani ara"yı yenileme girişimlerinde bulunmayı sürdürdüklerini açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 16 bini geçti.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, devam eden çatışmalar üzerine Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkese ulaşmak için çabaladığını aktardı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Al Sani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi

Görüşmede, Gazze Şeridi ile İsrail işgali altında bulunan Filistin topraklarındaki güncel durum ele alındı. Taraflar, gerginliği azaltmanın ve çatışmalara "insani ara" verilmesinin yollarını değerlendirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Gazze Şeridi'ne insani yardımların girişinin güvence altına alınması için kalıcı şekilde insani koridorların açılması ve yardım konvoylarına Gazze'nin kuzeyine ulaşana kadar gerekli korumanın sağlanması gerektiğini vurguladı.

"İnsani ara için görüşmeler sürüyor"

Ülkesinin, BM'ye ve Guterres'in gerilimin azaltma çabalarına desteğini yineleyen Al Sani, Gazze'de "insani ara"yı yenilemek ve kalıcı ateşkese ulaşmak için Katar'ın BM ve arabulucu ortaklarıyla koordinasyon içinde girişimleri sürdürdüğünü ifade etti.