Katar’ın güvenliğini kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz

Katar’ın güvenliğini kendi ülkemizinkinden ayrı tutmuyoruz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Katar ziyaretinin ikinci günde iki ülke arasında 15 anlaşmaya imza atıldı.Erdoğan, dün Doha’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani’nin tarafından Emirlik Divanı’nda resmi törenle...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Katar ziyaretinin ikinci günde iki ülke arasında 15 anlaşmaya imza atıldı.

Erdoğan, dün Doha’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani’nin tarafından Emirlik Divanı’nda resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, resmî karşılama töreninin ardından baş başa görüştü. Baş başa görüşme ve Türkiye-Katar 7. Yüksek Stratejik Komite Toplantısı’nın ardından iki ülke arasında 15 anlaşmaya imza imza atıldı. Anlaşmalar, afet ve acil yönetimden sivil savunma alanına, KOSGEB ve Katar Kalkınma Bankası zaptından iletişim, kültür ve spor alanına kadar farklı konuları kapsıyor.

Erdoğan müşterek komutanlıkta

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi gezisi kapsamında Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nı ziyaret etti. 
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Katar ile ilişkilerin daha da derinleştirileceğine vurgu yaparak, “Katar’ın güvenlik ve istikrarını” Türkiye ile bir tuttuğuna dair mesajlar verdi. Körfez bölgesinde asla gerilim, çatışma ve husumet görmek istemediklerini kaydeden Erdoğan, “Hangi kökene, mezhebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir” dedi.