Katliamın kanıtı, Rus askerlerin telsiz konuşmaları

Katliamın kanıtı, Rus askerlerin telsiz konuşmaları
Alman dış istihbarat teşkilatı BND’nin, Ukrayna’nın Buça kentinde yaşanan katliamla ilgili olarak Rus askerlerinin telsiz konuşmalarına ulaştığı bildirildi.DW Türkçe’nin Alman haber portalı Spiegel’in haberinden aktardığına...

Alman dış istihbarat teşkilatı BND’nin, Ukrayna’nın Buça kentinde yaşanan katliamla ilgili olarak Rus askerlerinin telsiz konuşmalarına ulaştığı bildirildi.

DW Türkçe’nin Alman haber portalı Spiegel’in haberinden aktardığına göre, söz konusu kayıtlarda Buça'da sivillere yönelik cinayetler askerler arasında konu ediliyor. Ayrıca bu konuşmaların medyada yayınlanan fotoğraflarla da uyuştuğu belirtiliyor. Habere göre BND, ele geçirdiği verileri Federal Meclis'in ilgili birimlerine dün sundu.

Haberde, katliamın istisnai olaylar ya da emir komuta zincirine aldırmayan Rus askerlerinin münferit cinayetleri olmadığının BND’nin elindeki kayıtlarla kanıtlandığı ifade ediliyor.

Moskova, işlenen bu savaş suçunda sorumluluğun Rus ordusuna ait olduğuna dair görüşlere sert bir dille karşı çıkarak, kanıt olarak sunulan görsel malzemenin düzmece olduğunu iddia ediyor. Spiegel’in haberinde, BND'nin dinleme faaliyeti ile elde ettiği telsiz konuşmalarının, Rusya'nın bu tezini çürütebileceği belirtiliyor.

BND’nin ele geçirdiği telsiz konuşmalarının birinde, askerlerden birinin diğerine, bisikleti ile giden birini nasıl vurduğunu anlattığı aktarılıyor. Buça’da çekilen fotoğraflarda bir bisikletin yanındaki ceset görüntüsü tüm dünyada dikkatleri çekmişti. Bir diğer telsiz konuşmasında is, bir kişinin düşman askerlerinin önce sorgulanacağını ardından da vurulacağını belirttiği bildiriliyor.