Kavakçı merkeze alındı

Kavakçı merkeze alındı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 23 dış temsilcilikteki büyükelçiler merkeze alındı. 25 dış temsilciliğe ise yeni büyükelçi atandı.Türkiye'nin NATO'ya üye olmak istemeleri nedeniyle...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 23 dış temsilcilikteki büyükelçiler merkeze alındı. 25 dış temsilciliğe ise yeni büyükelçi atandı.

Türkiye'nin NATO'ya üye olmak istemeleri nedeniyle gerginlik yaşadığı Finlandiya ve İsveç büyükelçileri görev sürelerinin dolması nedeniyle merkeze çekildi. Merkeze çekilen bir başka isim ise Malezya Büyükelçisi Merve Safa Kavakçı oldu.

1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilerek TBMM'ye giren ve yemin törenine o dönem 'yasak' olan başörtüsüyle katıldığı için hakkında soruşturma açılarak vatandaşlığından çıkarılan Merve Kavakçı 3 Temmuz 2017'de yeniden vatandaşlığa alınmıştı. Kavakçı, Türkiye vatandaşlığına alındıktan sonra 25 Kasım 2017'de Kuala Lumpur (Malezya) Büyükelçiliği'ne atanmıştı.