Kazdağları eteklerinde Zeytinlik alanı yangınla kül oldu

Kazdağları eteklerinde Zeytinlik alanı yangınla kül oldu
Edremit’in Kazdağları eteklerinde bulunan Pınarbaşı kırsal mahallesinde, zeytinlik alanda yapılan budama esnasında çıkan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Yangının başlamasıyla birlikte bölgeye Edremit Orman...
Edremit’in Kazdağları eteklerinde bulunan Pınarbaşı kırsal mahallesinde, zeytinlik alanda yapılan budama esnasında çıkan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Yangının başlamasıyla birlikte bölgeye Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı sevk edildi.

Yangın ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yaklaşık 300 metrekarelik alan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Kazdağları'nda meydana gelen yangın, bölgedeki doğal yaşam ve ekosistem için ciddi bir tehdit oluştururken, yetkililer ve ekiplerin hızlı müdahalesiyle daha büyük bir felaket önlendi.

Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken, çıkış nedeni üzerinde detaylı incelemeler devam ediyor.