KEBAPTA ‘ÇEYREK’ DÖNEMİ

KEBAPTA ‘ÇEYREK’ DÖNEMİ
Osmaniye’nin İstiklal Mahallesi’ndeki Rahime Hatun Meydanı’nda yıllardır kebapçılık yapan İsmail Aslan, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü ifade eden Aslan,...

Osmaniye’nin İstiklal Mahallesi’ndeki Rahime Hatun Meydanı’nda yıllardır kebapçılık yapan İsmail Aslan, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü ifade eden Aslan, bu sebeple esnafın da para kazanamadığını vurguladı, evini geçindirememekten yakındı, verdiği örnekler de çok çarpıcıydı:

"Şimdi adamlar geliyor, mesela soruyor, ‘20 lira olmaz mı’ diyor. Yarım, çeyrek kebap isteyen de oluyor. Adamın alım gücü malım gücü yok kardeşim. Esnaf perişan, millet perişan, yani herkes perişan şu anda. Adam, tamam asgari ücrete zam yapmış ama oradan öbür türlü millet koyuyor kardeşim. Adam ekliyor tavuğa 10 lira, ete 15 lira, hemen yapıveriyorlar. Poşetlere zam, her şeye zam. Benim günde sattığım 15 tane ekmek. Ben evimi geçindiremiyorum, işin gerçeğini söyleyeyim. Neyse onu söylüyorum, benim lafım harbi.”