KEMERKÖY’DE DEMİRÖREN PROTESTOSU

KEMERKÖY’DE DEMİRÖREN PROTESTOSU
Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin golf sahalarında Emlak Konut’un inşa edeceği 33 konut ve 91 villa olmak üzere 650 bağımsız birimden oluşan proje, Göktürk...

Demirören Grubu'nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na geçen Eyüpsultan'daki Kemer Country'nin golf sahalarında Emlak Konut’un inşa edeceği 33 konut ve 91 villa olmak üzere 650 bağımsız birimden oluşan proje, Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi tarafından protesto edildi. Kemerköy'de yaşayanların katıldığı eyleme CHP'li milletvekilleri Ali Şeker, Gökan Zeybek, Ali Mahir Başarır, Sezgin Tanrıkulu, İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da destek verdi. Kemerköy Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sabuncu, yeşil alanlarına yapılacak inşaatları durdurmak için açtıkları 58 davanın sürdüğünü belirterek “Umuyoruz hukuk bu yanlışlığa dur diyecek” dedi.

Kemerköy sitesi sakinlerinden Gülseren Onanç, “20 yıldır devlete çöken bir küçük grup iş insanı buraya da aynı şekilde çöktü. Karşımızdaki çete geçenlerde yardakçısı olan inşaat şirketini alarak kapımıza dayandı. ‘Bize yolu açın inşaata başlıyoruz' dediler. Yeşilimize çökenlere geçit vermeyeceğiz” dedi. Onanç, inşaata karşı yeşil alanlarını korumak için nöbet eylemine başlayacaklarını da söyledi.

İNŞAAT DA YABANCIYA GİTMEDİ
Demirören Holding’in borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen araziye lüks konut projesinin bir kısmını yapacak müteahhit firma ortaya çıktı. Ahmet Özyazıcı’nın sahibi olduğu şirketin inşaata başlayacakları duyuruldu. Özyazıcı ile Kalyon Holding grubundan iş insanı Ömer Faruk Kalyoncu ZRS Yapı’yı kurmuştu. Hasan Kalyoncu’nun oğlu ise Yıldırım Demirören’in kızı Yelda Demirören ile evli.