Kenan Sofuoğlu halden anlamadı

Kenan Sofuoğlu halden anlamadı
AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, sahibi olduğu dükkanı kiralayan ve korona nedeniyle kirasını ödeyemeyen kadın esnafın işyerindeki eşyalarına haciz getirdi.Sofuoğlu, Sakarya’nın Serdivan ilçesindeki dükkanını...

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, sahibi olduğu dükkanı kiralayan ve korona nedeniyle kirasını ödeyemeyen kadın esnafın işyerindeki eşyalarına haciz getirdi.
Sofuoğlu, Sakarya’nın Serdivan ilçesindeki dükkanını kiraya verdi. KOSGEB’den aldığı destekle burayı kiralayan A.K. adlı girişimci, kafe açtı. Ancak pandemi, kadın girişimciyi de vurdu. Tedbirler kapsamında kafelerin kapalı olması nedeniyle para kazanamayan A.K. kirayı ödeyemedi. Bu nedenle Sofuoğlu’na 15 bin 555 TL kira borcu oldu.
Sofuoğlu’nun avukatı, A.K. hakkında icra takibi başlattı ve mahkemeden haciz kararı çıkarttı. 15 Ocak 2021’de A.K’nin kapalı olan işyerine habersizce giden haciz memurları, çilingir aracılığıyla kapıyı açtı. Buradaki buzdolabı, fırın, çamaşır makinası, güvenlik kameraları ile masa ve sandalyelere el konuldu.