Kendinizi feda etmeyin

Kendinizi feda etmeyin
Edirne Cezaevi’nde tutulan eski HDPi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılandığı ana davası Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü.Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM)...

Edirne Cezaevi’nde tutulan eski HDPi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılandığı ana davası Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü.
Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) “Derhal serbest bırakılmalı” kararının ardından ilk kez hâkim karşısına çıktı. Demirtaş duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.
Selahattin Demirtaş mahkemeye, «İktidar uğruna kendinizi feda etmeyin. İktidar bu seçimde yüzde 99 değişecek. Bu yargılamada Anayasa değil seçim kanunu uygulayalım. Siz desteklediğiniz partilerin iktidara gelmesi için aleni siyasi faaliyet yürütüyorsunuz. Sistemin değişmesine yardımcı oldunuz. Tek adam diktatörlüğünün kurulmasına yardımcı oldunuz.» diye seslendi.
Avukatlar da AİHM kararına uyulmasını istedi. Avukat Ramazan Demir “AİHM’nin siyasi saik taşıdığını söylediği hakimlersiniz” dedi. Avukat Mahsuni Karaman, “Kucağınıza bıraktıkları bu bombalar kucağınızda patlayacak. Yakın tarihte örnekleri var” ifadelerini kullandı. Duruşma 14 Nisan’a ertelendi.