Keneş’in iade yolu kapandı

Keneş’in iade yolu kapandı
FETÖ'nün kapatılan yayın organı Today's Zaman'ın genel yayın yönetmeni firari FETÖ'cü Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi, İsveç Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.İsveç, aralarında firari FETÖ’cü Bülent Keneş’in...

FETÖ'nün kapatılan yayın organı Today's Zaman'ın genel yayın yönetmeni firari FETÖ'cü Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi, İsveç Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.

İsveç, aralarında firari FETÖ’cü Bülent Keneş’in de bulunduğu 4 FETÖ’cünün iadesini kesin olarak reddetti. İsveç Anayasa Mahkemesi’nin kararı, en üst yargı mercii olduğu için yasal bütün yolları tıkamış oldu. İsveç artık yasal yollarla bu dört kişiyi Türkiye’ye iade edemeyecek. 

İsveç resmi haber ajans TT, FETÖ firarisi 4 kişinin Türkiye'ye iadesinin reddedildiği mahkeme kararının, 22 Aralık 2022 tarihinde İsveç hükümeti tarafından onaylandığını duyurdu.

Daha önce terör örgütü PKK üyelerinin iadelerini de engelleyen İsveç Anayasa Mahkemesi, örgüt üyelerini Türkiye’ye hiçbir zaman iade etmedi. Türkiye’ye geçen sene iade edilen tek suçlu, dolandırıcılıktan aranan bir isim oldu.

Mutabakat metnine göre İsveç ve Finlandiya, başta FETÖ, PKK ve YPG gibi terör örgütlerinin üyelerini Türkiye’ye iade etmek için bir mekanizma kuracaktı. İsveç’in başkenti Stockholm’de lüks bir villada yaşayan Keneş’in iade talebinin en üst yargı mercii tarafından reddedilmesi ve bütün yolların kapatılması, mutabakat metninin ihlali oldu.

FETÖ'nün yasadışı dinleme ekibinin beyni olan ByLock kullanıcısı eski Emniyet Müdürü Murat Çetiner, İsveç devlet televizyonu SVT'ye iadesi reddedilenlerden birinin kendisi olduğunu ve bu karardan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.