Kentsel dönüşüme destek Resmi Gazete'de

Kentsel dönüşüme destek Resmi Gazete'de
İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamalarına destek için yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüme destek kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına...
İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamalarına destek için yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüme destek kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, hak sahiplerine 700 bin TL hibe ve 700 bin TL kredi verilecek. Evi kentsel dönüşüme giren kiracılara ise 100 bin TL karşılıksız kira desteği verilecek. Dönüşüme giren iş yerleri için 350 bin TL’ye kadar hibe, 350 bin TL’ye kadar kredi verilecek.

Bakan Özhaseki'den açıklama

Bakan Özhaseki yaptığı paylaşımda, "İstanbul'un kentsel dönüşümü için başlattığımız "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında vereceğimiz destek paketi yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda;700 bin TL hibe,700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon TL destek ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü hızlandıracağız.

Bizlere her zaman destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a 'a şükranlarımızı sunuyoruz. İstanbul'umuza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.