Kerç Köprüsü’nde bombalı saldırı

Kerç Köprüsü’nde bombalı saldırı
Kırım Yarımadası ile Rusya’yı birbirine bağlayan köprülerden birisi olan Kerç Köprüsü’nde dün sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Rus haber ajansları bir yakıt tankında patlama olduğunu duyurdu.Köprü trafiğe kapatılırken...

Kırım Yarımadası ile Rusya’yı birbirine bağlayan köprülerden birisi olan Kerç Köprüsü’nde dün sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Rus haber ajansları bir yakıt tankında patlama olduğunu duyurdu.
Köprü trafiğe kapatılırken ajanslar, “Kırım köprüsünün karayolu trafik tarafında saat 06:07’de bir araca yerleştirilen bomba patladı ve demiryoluyla Kırım’a taşınan yedi petrol tankerini ateşe verdi” açıklamasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kerç Köprüsü’ndeki acil durumla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatı verdi. Patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.
Kerç, 19 km uzunluğu ile Avrupa’nın en uzun köprüsü olarak biliniyor. İnşaatına Mayıs 2015’te başlanan köprünün 2018’deki açılışını Vladimir Putin gerçekleştirmişti. Köprünün Ukrayna’da savaşan Rus askerlerine teçhizat taşınmasında ve askerlerin taşınmasında önemli bir ulaşım bağlantısı olduğu belirtiliyor.

‘KIRIM, KÖPRÜ, BAŞLANGIÇ’
Ukrayna lideri Vladimir Zelenski’nin danışmanı Mykhailo Podolyak ise köprüdeki patlamanın ardından Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Kırım, köprü, başlangıç. Yasadışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna’ya iade edilmeli, Rusya tarafından işgal edilen her şey sınır dışı edilmeli” ifadelerini kullandı.

PUTİN’İN DOĞUM GÜNÜNE GÖNDERME
Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov da sosyal medyada köprüdeki yangın anını ve Marilyn Monroe’nun Happy Birthday Mr. President (Doğum günün kutlu olsun Sayın Başkan) şarkısını paylaşarak Putin’in doğum gününe gönderme yaptı. Danilov, paylaşımda “Günaydın, Ukrayna” yazdı.