Kerem Aktürkoğlu: Bir hayalim var...

Kerem Aktürkoğlu: Bir hayalim var...
Galatasaray, İstanbul'da 3-2 kazandığı maçın rövanşında bugün saat 23:00’te Sparta Prag ile karşı karşıya gelecek. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu maçı öncesi Letna Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında Galatasaraylı...
Galatasaray, İstanbul'da 3-2 kazandığı maçın rövanşında bugün saat 23:00’te Sparta Prag ile karşı karşıya gelecek. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu maçı öncesi Letna Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu açıklamalarda bulundu. Kerem Aktürkoğlu, “Kuralar çekildikten sonra beklenilenin aksine çok güzel ve çok kolay bir maç geçirileceği düşünülüyordu. Ama biz öyle düşünmüyorduk. Gerçekten zorlu ve iyi futbol oynayan bir rakibe karşı güzel bir maç olacağını biliyorduk. İlk maçta gerçekten öyle oldu. İlk maçın analizlerinden sonra hocamızın da dediği gibi olumlu ve olumsuz tarafları ayırdık. Rövanşta daha temkinli, iyi bir futbol oynayarak sıkıntı çekmeden inşallah buradan galibiyetle ayrılarak taraftarımıza son 16 turunu getirmek istiyoruz. İnşallah güzel bir maç olur. Sakatlıksız, yoğun bir temponun olduğu bu süreçten galibiyetle ayrılmaya devam ederiz” şeklinde konuştu.

“HAYALLERİMDEN BİRİ GALATASARAY’LA AVRUPA ŞAMPİYONU OLABİLMEK”

Galatasaray Kulübü’nden kendisine gelen özel not ile ilgili yorumlarda bulunan Kerem Aktürkoğlu, "Hepimiz için gerçekten duygusal, önemli ve anlamlı bir hediye oldu. Erden Ağabey’e, Fatih Ağabey’e ve Ayhan Ağabey’e buradan sizin adınıza da teşekkür ederim. Benimkisi çok özeldi gerçekten. O an hemen Erden Ağabey’i arayıp teşekkür ettim. Paylaşmak istediğimi söyledim. O da çok güzel olur, çok mutlu oluruz dedi. Bizim hayallerimiz var. Hem kulüp olarak hem de kendi kişisel hayallerim var. Bunlardan bir tanesi de Galatasaray’la Avrupa şampiyonu olabilmek. Hocamız yaşadı, deneyimli ve biliyor. Aynı şeyi biz de yaşamak istiyoruz. Tabii ki hayaller her zaman var. Hayaller gerçekleştirildiği zaman daha anlamlı olur. Biz de bunun hayallerini ve hedeflerini her zaman düşünüyoruz, kuruyoruz. Bu doğrultuda maç maç giderek bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Tabii ki daha önümüzde çok uzun bir yol var. Çetin bir yol var. Rakiplerimiz çok kuvvetli. Bu maç da aynı şekilde. Hiçbir şey kazanılmış değil. Yarın çok önemli bir maçımız var bunun bilincindeyiz. Yarınki maçı kazanıp önümüzdeki sürece çok daha emin adımlarla gideceğimize inanıyoruz. Nota gelirsek de çok anlamlı ve güzeldi. Ömrüm boyunca saklayacağım ve benim için çok anlamlı bir hediye olarak kalacak” dedi.

“HEDEFİMİZ DÖRT KUPAYI DA KAZANABİLMEK”

Dört kupayı da kazanmak istediklerini ifade eden Aktürkoğlu, “Çok güzel bir hayal. Çok güzel bir temenni. Ama yine söylüyorum bunun gerçekleşmesi için çok uzun bir yol var. Ben hayallerimin her zaman olduğunu dile getiriyorum. Bunu söylemekten de çekinmiyorum. Hayallerimden bir tanesi Galatasaray ile bir kupa daha kazanabilmek. Bu sezon önümüzde dört kupa var. Hedeflerimiz dört kupayı da kazanabilmek. Dört kupayı da kaldırabilmek çok güzel bir hayal. Ucundan tutuyor olabilmek veya sonrasında o poz çok önemli değil. Bunu her zaman konuşuyoruz çünkü Galatasaray’da oynamak, Galatasaraylı olmak her türlü kupada her türlü mücadelede galibiyet alabilmek ve kupanın sahibi olabilmektir. Nando 12-13 senedir burada. Kulüpte zaten bunu en iyi bilenlerden bir tanesi. Onunla böyle bir şeyi konuşmaya gerek yok. O zaten böyle şeylere alışık. Kupalar kazanmaya alışık. Biz de ona bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. İnşallah o kupayı kaldıran taraf biz oluruz. Sadece futbolcular değil. Buna staff ekibi ve herkes dahil. Takımca, hep birlikte kaldırırız ve o pozu bütün Türkiye’ye armağan ederiz” diye konuştu.

“BENİM TEK AMACIM TAKIMIMA EN İYİ ŞEKİLDE YARDIM EDEBİLMEK”

Takımın kazanmasının bireysel performanslardan daha önemli olduğunu söyleyen Kerem Aktürkoğlu, “Bireysel performanslar her zaman çok önemli ve değerlidir ama tabii ki takımım kazanmadıktan, elendikten veya puan alamadıktan sonra çok önemi yoktur. Yarın da bizim için çok önemli bir maç. İlk maçta gol atamadım ama galibiyet aldık. Tabii ki her futbolcu gol atmak, asist yapmak veya skora katkı sağlamak ister ama önemli olan takıma yardım edebilmek. Benim tek amacım takımıma en iyi şekilde yardım edebilmek. Gol veya asist yapamadığımda, takımıma savunma anlamında olsun veya takım arkadaşlarıma herhangi bir yardımda olsun benim için daha önemli ve daha değerli. Tabii ki gol atmak ve asist yapmak çok istiyorum. Ama takımın kazanması her şeyden daha önemli. İnşallah yarın kazanırız. Gol veya asist yaparsam ne güzel ama yapamasam da önemli olan kazanmak ve turu geçmek” şeklinde konuştu.